Om oss

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vårt lilla katteri ligger i lägenhet vid Globen i Stockholm på vintern och sommartid i ett torp i Roslagen. I stan har våra katter en in-nätad balkong som dom tycker mycket om och på landet har dom den spännande naturen. Katteriet sköts av mej /Ester/ och ibland hjälper tonårs-sonen och barnbarnen till. Våra katter har ett kul liv. Eftersom dom är hemma mest så har jag anpassat hemmet främst för dom. I vardagsrummet har dom ett klätterträd – en rönn som går från golv till tak och har sovkorgar på sina grenar. Mellan bokhyllorna går sen en planka tvärs genom rummet – gå på planka är mycket omtyckt – och i andra änden av plankan finns ett sisal-rör där man kan klättra ned igen. Katterna trivs med sina klätter-möbler men gäster kan bli lite förvånade….

Mitt kattintresse kom sent. Min son ville så gärna ha en katt och lovade och bedyrade att han skulle sköta om den helt själv och vi köpte den lille röde bonnkatten Sigge. En halv dag senare var det jag som hade hand om Sigge. Sigge var en fantastiskt liten kisse och jag blev så förtjust i honom! Med Sigge startade mitt kattliv. Jag började senare leta efter den optimala kattrasen. Den skulle vara frisk, sällskaplig, vacker och lättlärd – jag plöjde kattböcker i sökandet efter den bästa rasen och fann – LA PERM!
Våra första ”lappar” blev Elsie och Helga från katteriet Perm-a-nent – två fina flickor med väldigt olika personligheter – tack för dom Elinore!

Vår första kull kom 0801 när Elsie blev mamma. Ungarnas nya mattar och hussar blev förtjusta och jag kan bara hålla med – La Perm är en fantastisk katt!

Våra avelskatter testas för FIV/FelV. Vi har precis börjat beställa PK-test för våra katter då det hittats ett par katter med PK-brist i syd-Sverige samt att PK-brist befunnits överrepresenterad hos La perm utomlands. Vi skannar inte längre för HCM då vi inte känner till någon enda La Perm i Sverige som fått HCM sen vi började testa för flera år sen. Eftersom La Perm är en ny ras med smal avelsbas är det viktigt för oss att bredda den genom import eller köp av obesläktade hanar i Sverige. Vi vill undvika utavel med andra kattraser för att slippa de rassjukdomar som de flesta etablerade kattraserna har befästa! Vi köper nu hanar som kattungar till vår avel för att slippa risken för smitta av till exempel livmoderinflammation som tidigare förekommit vid köp av parning. Vi väljer gärna avelshanar med så många generationer som möjligt med endast la perm-katter för att behålla och föra vidare så mycket som möjligt av det unika La perm-temperamentet och utseendet!

 

När en kattunge från oss flyttar till sitt nya hem vid tidigast 12 veckors ålder är hon/han avmaskad, vaccinerad 2 gånger, besiktigad av veterinär med protokoll och ID-märkt med chip samt har stamtavla i Sverak. Kattungen får med sej ett kattungepaket från fodertillverkare och en filt som luktar mamma. Vi försäkrar i Agria och nya ägaren övertar försäkringen där eller byter till annat bolag själv. Har du några frågor om La Perm-katten så är du välkommen att ringa eller mejla!

20140730_110822 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA20140730_110849